2012/11/22

Marrubizko batidoa

Gaurkoan marrubizko batidoa egiteko errezeta uzten dizuet. Gogoratu osagaiak aldatuta beste zaporezko batidoak ere egin ditzakezuela pauso berdinak jarraituz.

Osagaiak
·    600g marrubi
·    4 arrautza
·    200g azukre
·    Litro erdi esne
·    Koilarakada bat arto-irin
·    100g esnegain likido

Urarekin garbitu marrubiak eta txapela (berdea) kendu. Ondoren, esnearekin batera birrindu. Iragazkitik pasa.
Irabiatu gorringoak bakarrik, azukrerik gabe. Behin ongi irabiatutakoan, gehitu arto-irina eta marrubi purea.
Bota nahasketa osoa kazola batera eta berotu ur-bainuan. Jarraitu irabiatzen loditu arte.
Ondoren, sartu izozkailuan eta utzi barruan ordu eta erdiz.
Nahasketa izozkailutik atera aurretik, irabiatu zuringoak elur-puntuan.
Atera izozkia izozkailutik, irabiatu eta behin irabiatutakoan, nahastu esnegainarekin eta zuringo harrotuarekin.
Sartu berriz ere izozkailuan eta utzi barruan ordubetez.
Atera izozkia eta platerera atera aurretik eman azken ukitu bat irabiagailuan.

3 comentarios:

  1. zee gozoa!! Probatuko dugu ados!

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Oso ideia iteresgarria uda egiteko!! Ufff zelako pinta goxoa duen!!!

    ResponderEliminar